Nagyon fontosnak tartom, hogy megjelnjen a hírekben, hogy vannak olyan eredmények, amik a klímakatasztrófa elkerülésében segítenek. Hogy értünk el pozitívumokat, ezen a területen, és ezért van remény. Napjainkban sötét és kilátástalan képet festenek a környezetről, aminek meg is van az alapja, de ez  a felvázolás számomra sokszor azt okozza, hogy reményvesztettként inkább ne tegyek meg dolgokat a klímáért, környezetért, illetve nagyfokú szorongást okoz.

Ezért áljanak itt a akövetkező hírek:

Erdőkkel a klímáért: Az IPCC tudósai kiszámolták, hogy ha az arra alkalmas területeket mind beerdősítenénk a 2018-as szén-dioxid kibocsátás ötszörösét nyelnék el a fák és az elkövetkező évtizedekben, a mi 205 gigatonnát jelent. A területet úgy számolták ki, hogy kivonták a városokat, mezőgazdasági területeket és az erdősítésre nem alkalmas területeket. A fentiekre lehet is esélyünk, ha megnézzük, hogy napjainkban nőtt az erdővel és növényzettel borított területek nagysága, mégpedig 2000 óta 5%-al. Ez nem légbőlkapott állítás, hanem NASA adatok támasztják alá, mintahogy ők kutatták ki azt is, hogy ez a növekedés az emberek szálájára írható. AZ erdősítésben Kína és India jár élen.

Repülésellenes hangulat: Számítások szerint 5 Svédből 1 a vonatot választotta utazása során a repülők helyett. A vasúti közlekedés rekordot is döntött 32 millió utassal. De erre a kormány is igyekszik ráerősíteni, azzal, hogy hatástanulmányt kért, hogyan lehetne éjszakai vasútjáratokkal elérhetővé tenni az európai nagyvárosokat repülőgép helyett.

Az 1980-as évek után született emberek ízlése és villágnézete változott, így 70%-uk csökkentette húsfogyasztását.

Újáéledő természet:Valaha nagyon prérikutya élt az amerikai prérin ,de a földműveléssel lecsökkent élőhelyük nagysága, és irtották is őket. 1960-ra az eredeti élőhelyük 98%-át elvesztették.A prérikutyák a feketelábú görény fő táplálékforrásai voltak, és az ő vackaikba telpedtek meg. 1964-ben már kihaltnak akarták nyilvánítani, de végül is még találtak példányokat. Fogságban próbálták az egyedeket szaporítani, de kudarcot valottak. Végül kihaltnak is nyilvánították, de két évvel azután egy telken megjelent a kis állat, kutatók találtak egy kis csoportot, de csak 129-en voltak, ami rövidesen 58-ra, majd 31-re és 16-ra csökkent. De a hivatalok csak akkor adtak engedélyt a befogásukhoz, mikro már csak 4 felnőtt egyed volt szabadon egyikük 8 kölykével együtt.1996-ban aztán 36 fogságban született állatot bocsátottak vissza a természetbe,amik közül csak négy maradt eletbewn. Később aztán még folyt a program és egy 300 fős stabil populáció jött létre. Ezzel a feketelábú görény lett az egyik állat, ami a vadonban már teljesen kihalt, és állatkerti példányok segítségével éledt ujjá. De ilyen állat még a kaliforniai kondorkeselyű, a Vörös farkas és a Przsewalszkij-ló is.