Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vega és idénykaja recept - Cukkinigolyók

Mint tudjuk a környezetvédelemhez kötődik a vegaság, ami alatt itt csak a húsmentes kajákat értem, a teljes állati erdetű menteset nem. ÉS az is kötődik ide, hogy idényzöldségből csináljunk kaját. Pár napja készítettem el ezt az ennivalót.

Cukkoinigolyók:

Hozzávalók: 1 cukkini(kb. 80 dkg , 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg sajt, 1 tojás  4 evőkanál zsemlemorzsa, őröltbors.

A cukkinit kibelezzük, meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott hagymát és fokhagymát. Lesózzuk, és negyedórát álni hagyjuk.

Az idő leteltével kinyomkodjuk a cukkinit, hozzáadjuk a sajtot, a tojást, és a 4 kanál zsemlemorzsát. Jól összekeverjük. 

Ezután zsemlemorzsába forgatott golyókat készítünk a masszából, és kisütjük.

Már kész is az étkünk, amit aztán valmilyen körettel tálalhatunk is.

Ez volt a mai nap környezetbarát ötlete, de egy csalódást is meg kell osztnom veletek.

Ételhordót vittünk a menüs éttrembe, hogy a desszertet abba kérjük elvitelre. De úgy kaptuk meg, hogy az ételhordóba beletették a dobozt, amibe az elvitelest szokták adni, és abba tették bele az édességet. Itt nem értették meg zöld kívánságunkat. 

0 Tovább

Bemutatkozás

Kedves Olvasók!

környezetvédelem zöld

Létrehoztam ezt a blogot, azért hogy ezzel formáljam a gondolkodást, és elindítsak egy kísérletet. Az ötlet a Zero Waste Otthon című könyv olvasásából jött. Annak írója elindította a nulla hulladék programját, és egy blogot is kapcsolt hozzá, hogy megossza ezt másokkal. Az én blogom nem csak a nulla hulladékról fog szólni, hanem minden zöld témáról, amivel kapcsolatba kerülök. Nem is ezt fogom leírni, hogy mi olyan rossz, vagy mit kéne tenni, úgy hogy én közben nem teszem. Az írás mellett munkául választom magamnak, hogy saját magam megpróbáljak minél zöldebben élni, zöld dolgokat csinálni. Így a blogon megjelenhet majd DIY, vega recept, kertészeti ötlet, kirándulásleírás, egyéb élménybeszámoló.

Nemrég még nagyon elkeseredett voltam annak láttán, hogy nagyon nem működik a környezetvédelem, és a szemléletformálás. Olvastam egy novellaszerűt a facebookon, ami arról szólt, hogy milyen emlékképgeneráláson lehet átseni, hogy zöldek legyünk. Első, hogy átélteti velem az éhezést,,háborút, szemétbe fulladást stb. Második, hogy a gyerekemet, szeretteimet láttatja velem ily módon, harmadik, hogy egy prospektusszerűt ültet el bennem, hogy mit kéne tenni. A kínáló srác, csak az elsőt látja hatásosnak. Ő azt csináltatta meg, és ettől tök pesszimista. Nincs gyereke, és azt gondolja a Föld még csak csak kihúzza addig amíg ő él. Nekem az a az érzésem támadt, én is pont olyan vagyok, mint ő. Mintha belémégették volna az első verziót. A pesszimizmus miatt gyakran inkább nem teszek semmit, és iszom az ásványvizet és szennyezem a környezetet, mert úgy érzem úgyis mindegy. Ezen szeretnék ezzel a bloggal változtatni. Így talán tudom egy kicsit formálni magam és a világot. Szeretnék én is eljutni odáig, hogy egy évbe csak egy szemeteszsáknyi hulladékot produkálok, hogy csak heti egyszer eszek húst a többi napom vega. Hogy nem utazom messzire. Csak magyarországon, és a nagyon közeli helyekez kirándulok. Eddig is részben így működök, mert nem csináltattam jogsit, soha fel nem ülnék egy repülőre, és nem vagyok kíváncsi a tengerre sem. Viszont a még erősebb környezethez arra is szükségem van, hogy elköltözzek itthonról. Pl. hogy húsmentesebben ehessek, saját módomon kertészkedhessek, vagy hogy ne ingereljen a folyton asztalon levő ásványvíz arra, hogy azt igyam.

0 Tovább

Zölden a kisvárosban

blogavatar

Ez a blog mindenféle zöld dolgokról szól. Tanácsokkal, hogy hogy lehet csinálni, főleg azon keresztül, ahogy én is csinálom.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek