A recept olyan vegáknak szól, akik húst nem, de tejterméket esznek. Ehhez a recepthez ízes gomba kell, legjobb szegfűgombából, amit nem könnyű beszerezni. Vagy vidéken szedünk egy gyepen és megmutatjuk gombaszakértőnek, vagy nagyvárosban lehet a piacon is kapni, de biztos nem olcsó. Mi szedni szoktuk.

Szegfűgomba paprikás puliszkával

Hozzávalók: 

40 dkg gomba ( lehet vegyesen is, 30 deka szegfű, és 10 kevésbé aromás)

3 kis fej hagyma

1 dl tejföl 

1 evőkanál liszt

só, pirospaprika, bors, petrezselyemzöld

A puliszkához

20 dkg kukoricaliszt

1 liter víz.

A gombát kevés sós vízben megfőzzük, vagy elővesszük a fagyasztóba elrakott párolt gombát.

A hagymát a zsírban pároljuk, majd beletesszük a gombát. borsal paprikával, sóval megszórjuk, . Zsírjára sütjük.

Mikor már majdnem kész a lisztet rászórjuk a gombákra, majd rögtön utána a tejfölt is hozzáadjuk. Jól elkeverjük, és újra főzzük egy kicsit vele. Belekavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.

Puliszkát készítünk hozzá: A vizet a sóval felforraljuk, majd apránként beleöntjük a kukoricalisztet, miközben folyton kavarjuk. Az edényt lefedjük, és néhány percig még főzzük.

Ha szépen akrjuk tálalni kis formába tesszük a puliszkát, és azt borítjuk a tányérra. Köré rakjuk a gombás masszát.