Mindig jó, ha valmi idénynövényből készítünk ételt. Most épp virágzik a bodza. Ennek az ideje van.

A Bodzaleves receptje:

Hozzávalók:

20-25 bodzavirág

1 liter víz

2 citrom

3-4 evőkanál méz

2 dl tejszín 

4 dl joghurt

1 csomag vaniliás pudingpor

2 tojás fehérje

2 evőkanál cukor

1 marék mazsola

Elkészítés:

Leszedjük a bodzát, és a felkarikázott citromokkal álni hagyjuk az 1 liter vízben egy napig.

Másnap leszűrjük, felforraljuk, hozzáadjuk a mézet. A joghurtot, tejszínt, pudingport, és egy kis lét a bodzás vízből összekeverünk, a többihez adjuk. Felforraljuk vele. Hozzátesszük a mazsolát. 

A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és 2,5 dl tejben megfőzzük habgaluskává.

Ezzel tálaljuk a hideg levest.