Mindig jó, ha valmi idénynövényből készítünk ételt. Most épp virágzik a bodza. Ennek az ideje van.
A Bodzaleves receptje:
Hozzávalók:
20-25 bodzavirág
1 liter víz
2 citrom
3-4 evőkanál méz
2 dl tejszín
4 dl joghurt
1 csomag vaniliás pudingpor
2 tojás fehérje
2 evőkanál cukor
1 marék mazsola
Elkészítés:
Leszedjük a bodzát, és a felkarikázott citromokkal álni hagyjuk az 1 liter vízben egy napig.
Másnap leszűrjük, felforraljuk, hozzáadjuk a mézet. A joghurtot, tejszínt, pudingport, és egy kis lét a bodzás vízből összekeverünk, a többihez adjuk. Felforraljuk vele. Hozzátesszük a mazsolát.
A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és 2,5 dl tejben megfőzzük habgaluskává.
Ezzel tálaljuk a hideg levest.
Utolsó kommentek