Ahogy már egyszer írtam, igyekszek húsmentes dolgokat beiktatni az életemben, hiszen a nagyüzemi húsipar is irtó környezetszennyező.

Mivel csaladom okán nem tudok kevés húsos napot tartani, így csak hetente, amikor én főzök szeretnék vega ételt az asztalra varázsolni. Ezt sem egyszerű kivitelezni, mivel ilyenkor enyukám máris szalonnát, vagy kolbászt szeretne belerakni.

A mai recept: (csak húsmentes, tejfölt tartalmaz)

 Tejfölös-paprikás-gombás újkrumpli.

Hozzávalók 4 személyre:

  • minden főre két közepes méretű krumli
  • 2 közepes vöröshagyma
  • kb. 25 dkg gomba nyersen, vagy fagyasztva (én télen szedett laskával csináltam, az erederti recept csiperkét ír, szerintem bármilyen gomba jó nekei.). 
  • 2-3 paprika
  • 1 evőkanál liszt
  • újhagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • zsír 

A krumplit felszelve sós vízben roppanósra megfőzzük. A vöröshagymát kevés zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, és nemsoká a felszelet paprikát is. Ha már kicsit összeestek a zöldségek hozzáadjuk a leszűrt, megfőzött krumplit. Egy tálba kiszedjük a kis pohárnyi tejfölt. 1 evőkanál lisztet teszünk bele, majd egy kis vízet és sót is hozzákeverünk. Ezt a gombás, paprikás raguhoz keverjük. Még ezzel is rottyantunk rajta.

A végén újhagymával tálaljuk.