Sziasztok!

Régen írtam már posztot, mert lankadt az öko dolgokra vonatkozó figyelmem, és nem történt semmi új.

Viszont most jöttem rá, hogy van egy jó gyakorlatunk, amivel sokat teszünk a pazarlás, ételkidobás ellen.

Az Apukám munkatársai közt van egy tehenész. A körükben dolgozók ingyentejet kapnak 2-3 naponta, de sokszor van, hogy nem viszik el. Az egész nem működik jól, így sokszor ottmarad az előző napok teje kitéve. Mi ezt használjuk fel. Mindig elhozzuk a régi megsavanyodott tejeket, és leöntjük, túrót készítünk belőle. A túróból aztán készülnek sütemények, kőrözött, túrós csusza és sok finomság. Így a tej nem megy veszendőbe, és nem lesz kidobva. Kezdetben ezt a tejet kidobták, még egyszer rá nem jöttünk, és elindítottuk ezt a folyamtaot.

Ez a kis írás késztessen mindenkit arra, hogy átgondolja környezetében mi megy pocsékba, és gondolkodjon el, hogy mit tudna ebből hasznosítani.