Aki körülvesz, mind tuthatja, hogy nagyon aggódom a környezetért és ez mindent fölülír nálam. Esetenként bele is betegszem.

Persze a legtávolabbi ismerősök nem tudják ezt, így dühített fel egyikük, hogy ajándékba hozott nekünk egyszer használatos kávéspoharakat, mert látja hogy sokat kirámdulunk. De könyörgöm, ha elmegyünk a természetbe, ahol nem elérhető a műanyagpohár, hol készítenénk magunknak kávét? Ilyenkor visszük magunkkal. Akkor pedig a kis tupperes üvegcséből öntsük át az egyszer használatos pohárba? Nem logikusabb abból meginni? HA pedog egy táborban vagyunk és van miben elkészíteni a kávét, legyen már velünk műanyagbögre is. Nem egyszer használatos.

Persze nem akrtam megbántani, és inkább nem szóltam róla semmit sem.

Aztán ott vannak a szüleim, akik gyűjtik a penis pontokat mindig a kis plüssökért. Van így itthon eperkénk, brokkolink, és vagy 10 fajta így gyűjthető plüss, úgyhogy a legfiatalbikunk 28 éves, és nincsenek még unokák. Nemigen látják be, ha egy cseppett nem hajlandók törödni a környezettel, ezzel egyre jobben hozzájárulnak azzal, hogy nem is lesz. Mert egy ilyen környezetbe én nem fogok szülni. 

Aztán ott vannak még a tupper sokszor fölösleges marhaságai is. Anyukám ugye tupperezik, és nem mondom sok jó dolga van, és nem egy környezetbarát is, de nagyon felidegesített a nyokkikészítő gép, melybe belarakva a tésztát ki lehet nyomni három hengeres tésztát, amit aztán szét lehet vágni. De nem működik valami jól, ráadásul sok mosatlant is jelent. Szerintem sokkal logikusabb kézzel kigömböjfgetni a kis hengeres nudlikat.