Az elmúlt 3-4 napban nem csináltam különösebb dolgot a környezetvédelem érdekében, és nem is akartam újra DIY cikket írni. Így egy kicsit gondban voltam, hogy miről írjak.

Ezért olvasgattam a Zero Waste (nulla hulladék) könyvet, a jegyzeteimet néztem, kicsit utánajártam a neten és tervezgettem.

A Zero Waste jegyzetembe benne volt a lézres szőrtelenítés, aminek utánanéztem. Azért volt a könyvben, mert így nem kell eszközt és egyebeket használni hiozzá. Nem lenne rossz megcsináltatni, mert megszabadítani gondoktól, de túl drága, és azért a hulladékcsökkentés miatt ez már tényleg méregzöld, keményutas dolog még nekem is úgy, hogy én is méregzöld vagyok.

Szintén a Zero Waste könyvben olvastam, a dezodor helyett az alukőt vagy a kristálydezodort. Utánanéztem, de csak a kristálydezodor név alatt találtam róla valamit, és azt is dezodoros dobozba árulták. Vagyis nulla hulladékcsökkentést jelentett volna. De ott az is le volt írva, hogy ez a timsó. Így már találtam tömbbe is direkt dezodornak valót. Úgy gondoltam rendelek egyet és kipróbálom.

Elgondolkodtam még azon, hogy a ruháimat át kellene néznem, hogy szelektáljak, valmaint azon gondolkodtam, hogy anyáékat mi módon tudnám az ásványvíz mentességre rászokatni. Talán a műanyag egészségtelenségére hivatkozva? Mindig nagy bajban vagyok velük, mert őket nem érdekli a környezetvédelem, nem hisznek a globális felmelegedés problémásságában, sőtt sokszor zöldellenesek is. Én pedig egy háztartásban élek velük. ÉS ebben a házztartásban ők diktálják a dolgokat. Hogy mit veszünk, mit eszünk, hogyan élünk stb.

A másik amit ki szeretnék próbálni, hogy a kenyeret saját zacskóba kéném. Mert rájöttem, hogy ez egy tök felesleges hulladékforrás. Ha 3 naponta veszünk kenyeret, egy évben akkor is közel 100 zacskót veszünk, ami nem kis mennyiség. Remélem ezt a kísérletezést, hogy néhány helyen kipróbálhassam, hogy adnak e így kenyeret rá tudom venni anyáékat. Mert az egyik helyen azt megtapasztaltam, hogy a tupperes edénybe nem adtak péksütit, mert hogy az úgy nem megfelelő élelmiszerbiztonságilag.

Nálatok hogy megy ez? Tudtok valamit a timsóról, hogy az egészségileg milyen lehet dezodorként? Mi a véleményetek a kenyereszacskókról? ÉS tudtok tippeket erra, hogy bizonyos dolgokban hogy lehet környezetbaráttá tenni a szüleimet, hogy valami más mögé bújtassam a dolgokat?