A kérdéshez vezető úthoz tudni kell rólam, hogy a legtöbb gondollatom a környezetvédelem körül forog. Azért végeztem ilyen iskolát, de végülis azzal nem jutottam sehová. Viszont mind önkéntesként, mind aprócska munkáknál mindig ide térek vissza. Nem is csoda, hisz ebben azt látom visszatükröződni, hogy milyen lesz a személyes jövőm, és életembe lesz e klímakatasztrófa. Ezért mikor felmerült, hogy standom lesz a helyi fesztiválon úgy döntöttem, hogy hulladékból készült játékokkal jelenek ott meg. (ezekről később részletesebben is írok), és az erdei iskolás programjaimba is be akartam illeszteni a hulladékból kézműveskedést.

Mindkét alkalommal negatív társítást tapasztaltam. Bár a fesztivál csak az eső miatt nem adott lehetőséget, és jövőre újra tervezem, de a szervező azt mondta, kiírni a programra nem írja, hogy hulladékból készült játékok. A kézművesség pedig meg sem valósult. A szervező azt mondta, a szülők nem örülnének, ha hulladékkal dolgoznák a gyerekekkel.  Nem tudom tényleg ilyen problémás az elnevezés, vagy csak vidéken?

A Szegedi hídi vásáron volt olyan kézműves, aki hulladékból készült címkével hirdette termékeit, bár nem tudom sikerült e eladnia valamit, vagy messze el kerülték e. Egy modern ökojátékok honlapon is hamar beleütközök a hulladékos játék témakörébe. Szinte röktön ezt olvasom:

"Egy kis fantázia, egy kis kreativitás, és máris egy új használati tárgy vagy dísztárgy készíthető a szemétből! " Vagy a hulladékudvar játékukat látom meg.

Azt gondoltam a hulladékból készült dolgok még divatosak is lehetnek, hisz a zöld dolgok divatosak. Valahogy én mégis ellenállást tapasztalok ezzel szemben a városomban. Nem tudom, hogy csak egyes személyek esetében negatív címke ez, vagy egy átlagos kisvárosban probléma ha a hulladékból termék szóba kerül, és hiszik, hogy ez egy koszos, gusztustalan dolog. 

Ezért kérném az olvasók válaszait, hogy ők nekik mi jut eszükbe, ha a hulladékból készült címkét hallják?